Izjava o zasebnosti

Podatki o podjetju

naziv podjetja: AGARIC, d. o. o.
naslov podjetja: Nova ulica 9, 2000 Maribor
elektronska pošta: info@agaric.si
telefon: +386 2 621 04 12

Spreminjanje pogojev uporabe

AGARIC, d. o. o., si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev. Spremembe veljajo od trenutka objave na zgoraj omenjeni spletni strani.

Dolžnosti uporabnika 

Uporabnik je pri uporabi spletne strani www.agaric.si dolžan predvsem:

 - spoštovati vse veljavne predpise, ki urejajo uporabo te spletne strani,

- uporabljati spletno stran na način, ki ne povzroča škode ali kakršnih koli drugih nevšečnosti (preobremenitve, preprečitve dostopa, prenašanja virusov, idr.), tako na spletni strani kot na programski ter strojni opremi, podjetju AGARIC, d. o. o., kot tudi ostalim uporabnikom spletne strani in tretjim osebam,

- se vzdržati ravnanj, ki spodbujajo rasno, politično in versko nestrpnost, diskriminirajo na podlagi narodnostne pripadnosti ali spolne usmerjenosti,

- se ne posluževati sovražnega govora, uporabe groženj, poniževalnega, opolzkega načina izražanja,

- spletno stran uporabljati v lastne namene, pri čemer je prepovedano kakršnokoli razmnoževanje, spreminjanje, prenašanje, prodajanje, oddajanje vsebin, na katerih imajo pravice tretje osebe, ali kakršnokoli drugačno kršenje pravic drugih oseb,

- spoštovati varstvo osebnih podatkov drugih uporabnikov.

AGARIC, d. o. o., si pridržuje pravico, da v primeru nespoštovanja zgoraj navedenih določb ali kakršnihkoli drugih kršitev uporabi vsa zakonita sredstva, ki so na voljo za čimprejšnjo odstranitev nastalih posledic. Ob tem uporabnika opozarja, da lahko v primeru utemeljenega suma zlorabe, oziroma možnosti zlorabe, uporabniku omeji ali popolnoma onemogoči dostop do spletne strani in/ali zahteva povrnitev nastale škode ter stroškov.

Varovanje osebnih podatkov

AGARIC, d. o. o., se zavezuje varovati podatke pravnih oseb in osebne podatke fizičnih oseb, ki nam jih posredujete. Da bi skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov preprečili nepooblaščen dostop do teh podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa Pravilnik o varstvu osebnih podatkov skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Google Analytics

Spletna stran uporablja Google Analytics, orodje za spletno analizo družbe Google Inc. IP-naslovi uporabnikov se z razširitvijo anonymize IP obdelujejo le v anonimizirani obliki. Tako podatkov ni mogoče povezati s posameznikom. Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.
Če želite v bodoče izrecno onemogočiti orodje Google Analytics, kliknite na naslednjo povezavo: tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Politika zbiranja piškotkov

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za prilagajanje vsebine in oglasov, zagotavljanje funkcij prek družbenih omrežij in analizo dostopa do naših spletnih strani.
Poleg tega zagotavljamo informacije o obiskih naše spletne strani pri naših partnerjih za družbena omrežja, trženje in analitiko.
Naši partnerji lahko te podatke povežejo z drugimi informacijami, ki ste jim jih posredovali ali ki so jih zbrali kot del vaše uporabe teh storitev. 
Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletne strani uporabljajo za učinkovitejše delovanje spletnih strani.
V skladu z zakonom lahko v vašo napravo shranimo piškotke, če je to potrebno za delovanje tega spletnega mesta. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše soglasje. Na tej strani se uporabljajo različne vrste piškotkov. 

Vaše soglasje velja za naslednja področja: www.agaric.si 

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke:

Tehnično nujno potrebne piškote

Določeni piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani. Brez njih ni možno voditi vaše seje in nakupovalne košarice. Teh piškotkov ni možno izklopiti. Nujni piškotki olajšajo uporabo spletnega mesta tako, da omogočajo uporabo osnovnih funkcij, kot sta navigacija po straneh in dostop do varnih območij spletnega mesta. Spletno mesto brez teh piškotkov ne more pravilno delovati.

Piškotke za spletno analitiko

Uporabljamo analitično orodje Google Analytics, s pomočjo katerega lahko spremljamo število obiskovalcev spletne strani in katere strani so si ogledali. Statistični piškotki, anonimno zbiranje in pošiljanje informacij pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti interakcijo med spletnimi stranmi in obiskovalci.

Piškotki za trženje

Marketinški piškotki se uporabljajo za sledenje obiskovalcem spletnih strani. Namen je prikazati oglase, ki so ustrezni in privlačni za posameznega uporabnika. Zato so takšne informacije koristne za oglaševalca in tretje osebe, zadolžene za trženje.

Uporaba piškotkov

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Posamezno vrsto piškotkov, ki jih uporablja naša spletna stran, lahko dovolite ali zavrnete v preferenčnem centru za piškotke.

Vaša zasebnost

V podjetju AGARIC, d. o. o., ravnamo z osebnimi podatki skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Splošno Uredbo GDPR in Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov v podjetju AGARIC, d. o. o., ki urejajo obdelavo osebnih podatkov, postopke in ukrepe zavarovanja, vključno z odgovornostjo in nadzorom v procesu njihove obdelave, na podlagi teh pravnih podlag pa je za zbrane osebne podatke vzpostavljen katalog zbirke osebnih podatkov, katerega upravljavec je AGARIC, d. o. o, Tržaška cesta 23, 2000 Maribor.

V določenih primerih komunikacije z vami na portalu potrebujemo vaše osebne podatke, in sicer: ime, priimek, naslov, elektronski naslov. S klikom na okence se strinjam izrecno potrjujete, da lahko pridobljene osebne podatke podjetje AGARIC, d. o. o., uporablja in obdeluje za namen pošiljanja informacij ter obveščanja o pomembnejših spremembah, novih storitvah in posebnih ponudbah na našem portalu. Če teh informacij ne želite več prejemati, nas o tem obvestite po elektronski pošti na naslov: info@agaric.si. 

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/2004) bo za zbrane osebne podatke vzpostavljen katalog zbirke osebnih podatkov, katerega upravljalec bo AGARIC, d. o. o., Tržaška cesta 23, 2000 Maribor. 

AGARIC, d. o. o., se zavezuje, da bo vse prejete osebne podatke skrbno hranil in uporabljal samo z namenom analiziranja podatkov o udeležencih na dogodkih, za marketinške raziskave ter za predstavitev izdelkov in storitev podjetja AGARIC, d. o. o., ter jih brez privolitve posameznih oseb, na katere se nanašajo podatki, ne bo posredoval tretjim osebam. Prijavitelji na dogodek s podpisom dovoljujejo obdelavo svojih osebnih podatkov in podatkov oseb, ki so navedene na prijavnici, za zgoraj opisani namen, za kar imajo vsa ustrezna pooblastila. Osebe, navedene na prijavnici, lahko kadarkoli zahtevajo, da AGARIC, d. o. o., trajno ali začasno preneha uporabljati njihove osebne podatke za zgoraj navedeni namen, in imajo pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov in pravico, da sporočijo podjetju AGARIC, d. o. o., če si želijo ogledati, popraviti, spremeniti ali posodobiti svoje osebne podatke v podatkovni bazi podjetja AGARIC, d. o. o. AGARIC, d. o. o., je dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za gornji namen. Stroške vseh dejanj v zvezi s tem plača podjetje AGARIC, d. o. o.

Glede vaših osebnih podatkov, ki ste jih posredovali, imate pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa, in sicer s pisno ali ustno zahtevo na zapisnik na naslovu: AGARIC, d. o. o, Tržaška cesta 23, 2000 Maribor.

Končne določbe

Za vse pravne spore, ki izhajajo iz uporabe spletne strani, velja izključno slovensko materialno pravo. Reševanje vseh sporov, ki posredno ali neposredno izhajajo iz uporabe spletne strani, je v stvarni pristojnosti Okrožnega sodišča v Mariboru, če je to v skladu z zakonodajo. Če so posamezne določbe pogojev uporabe neveljavne ali take postanejo, to ne vpliva na veljavnost ostalih določb.

AGARIC, d. o. o., se obvezuje, da bo zaščitilo vašo zasebnost. Obvezujemo se, da bodo podatki v celoti ostali v lasti AGARIC, d. o. o., in jih ne bomo posredovali, prodajali ali zamenjali z nobeno drugo organizacijo, podjetjem ali fizično osebo. 

Naš portal vključuje tudi povezave do drugih spletnih strani, ki niso v naši lasti ali kakršnikoli povezavi z nami. Zato podjetje AGARIC, d. o. o., v nobenem primeru ne more odgovarjati za dostop do takšnih spletnih strani in za zaščito podatkov na takšnih spletnih straneh. Z uporabo našega portala se hkrati tudi strinjate z uporabo informacij na način in v zgoraj opisanih primerih. V primeru spremenjenih pogojev in pravil vas bomo na teh straneh sproti obveščali. Na našem portalu uporabljamo več varnostno - zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov.

Za dodatne informacije nas prosimo kontaktirajte po e-pošti info@agaric.si ali telefona 02 621 04 12.